Logo
 
 

אודות הדגים

 
 
 

מסעדת הדגים עין גב משיקה תפריט חדש בניצוחו של שף הילאל סבאח. התפריט החדש שנבנה בהנחיית היועץ הקולינרי יענקל'ה שיין, מבוסס כולו על חומרי גלם טריים ואיכותיים, ביניהם דגים טריים מימת הכינרת.

מסעדת הדגים החלה דרכה בראשית שנות ה-40, אז גם נוסד קיבוץ עין גב, השוכן על  שפת הכנרת המזרחית, במסגרת הקמת יישובי חומה ומגדל. חברי הקיבוץ נלחמו במלחמות הישרדות אל מול התקפות הסורים הכבדות לאורך שנות הקמתו הראשונות, וקבעו את גבולה הצפוני של ישראל דאז. ה"מסעדה" היתה אז רק שולחן ערוך עם כריכים, בננות וכוסות חלב, ונוהלה על ידי החבר גרשון כהן ז"ל, שהיה "פותח שולחן" כשהבחין בספינת מבקרים השטה מכיוון טבריה. במקום ביקרו דוד בן גוריון, טדי קולק, מכובדי העדות השונות, שרים ושגרירים, כתבים זרים ועוד.

עם הזמן, הוקם במקום מזנון, בו הוגשו אמנונים וסרדינים טריים ומטוגנים- שהובאו על ידי דייגי הקיבוץ הישר מהכנרת. לימים, הפך המזנון ל – "מסעדה של גרשון", ממנה צמחה מסעדת דגים עין גב. אין לוחם בסדיר או במילואים שאינו זוכר באהבה וגעגועים את המסעדה הוותיקה שאירחה את חיילי צה"ל לאורך הקרבות ושירותם בגולן .

כיום שודרגה ועוצבה המסעדה מחדש, והיא ומגישה תפריט המציע מגוון רחב של דגים טריים, לצד מנות מרעננות ומפתיעות, ואפילו מנות ילדים וקינוחים מושחתים.

מסעדת הדגים  ממוקמת בנמל עין גב, לחופה המזרחי של ימת הכנרת, ממש על קו המים, צופה להרים סביב, אל נוף הגליל ומורדות העיר טבריה. המסעדה מאופיינת באווירה קסומה ושלווה כשברקע רחש הגלים. הסועדים יכולים לצפות בדייגים המנוסים של עין גב, החוזרים עם שללם בספינות המצוידות ברשתות דייג גדולות, השקיעות המרהיבות ומראה הכינרת.

המסעדה פתוחה כל ימות השבוע מהשעה 12:00 ועד אחרון הסועדים.